Механізми досягнення гендерного паритету у сфері публічної влади - Малиновський, Валентин Ярославович; Malynovskyi, Valentyn YA. (Національна академія державного управління при Президентові України, 2012)
У статті розглянуто стан забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у сфері публічної влади України. Здійснено компаративний гендерний аналіз у сфері законодавчої та виконавчої влад країн ОБСЄ та України. Запропоновані механізми усунення гендерної асиметрії в публічній сфері.

The article reviews the state of equal rights and opportunities for women and men in the public authorities of Ukraine. Carried out comparative analysis of gender in legislative and executive branches of the OSCE and Ukraine. Proposed mechanisms for elimination of gender asymmetry in the public sphere.
Keywords: гендер; gender; жінка; wife; чоловік; husband; політична партія; political party; гендерна рівність; gender equality