Основи кольорознавства - Прокопович, Тетяна Анатоліївна; Prokopovych, Tetiana A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
Навчальний посібник містить основні поняття і фактори, які визначають знання і розуміння кольору та колористики. Мета цього посібника – навчити студентів володіти методами використання кольору, правилами та прийомами гармонійного поєднання кольорів з погляду живопису, декоративно-прикладного мистецтва, композиції. Навчальний посібник призначений для підготовки студентів вищих навчальних закладів освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» напряму «Образотворче мистецтво» і є додатковим інформаційним ресурсом студентам мистецьких закладів, а також художникам-професіоналам.
Keywords: кольорознавство; колір; гармонійне поєднання кольорів; живопис