Динаміка фізичної працездатності волейболісток та її взаємозв’язок із фізичною підготовленістю в процесі річного тренувального циклу - Ковальчук, Андрій; Куц, Олександр; Kovalchuk, Andriy; Kuts, Oleksandr (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
У статті висвітлено динаміку фізичної працездатності волейболісток та її взаємозв’язок із спеціальною фізичною підготовленістю в процесі річного тренувального циклу. Доведено, що під впливом експериментальної методики в експериментальній групі відбулися суттєві позитивні зміни на 20 %, у контрольній групі, де використовували традиційну методику, позитивні зрушення становили 10 %. The article highlights the dynamics of physical performance of female volleyball players and its relationship with special physical preparedness during annual training cycle. It is proved that under the influence of experimental techniques in the experimental group there have been substantial improvements by 20 %, in the control group which used the traditional technique improvements were 10 %.
Dynamics of Physical Capacity of Female Volleyball Players and Its Interrelation with the Physical Training in the Process of Annual Training Cycle
Keywords: волейболістки; фізична підготовленість; фізична працездатність; тренувальний цикл; методика; позитивні зміни; female volleyball players; physical preparedness; physical capacity; training cycle; methodology; positive changes