Політико-економічна трансформація Італії: досвід для України - Прохоренко, Соломія Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У Вступі сформовано актуальність та доцільність обраної теми, висвітлено мету, завдання, об’єкт та предмет дослідження. Описано наукову новизну роботи та її структуру. У Розділі 1 «Теоретико-методологічні засади політико-економічних трансформацій» було проаналізовано основні ключові методологічні підходи до вивчення держав, що дозволяють розглянути різні політичні та економічні змінні. У Розділі 2 «Історичний та аналітичний огляд політико-економічних трансформацій Італії» розглянуто етапи економічних та політичних реформ, оцінено основні передумови формування сучасної Італії та вплив на неї зовнішніх факторів У Розділі 3 «Італійський досвід політико-економічних реформ та перспективи його застосування в Україні» виокремлено успішні практики реформацій та здійснено порівняльний аналіз задля розробки рекомендацій для України. У висновках підсумовано результати дослідження й закцентовано увагу на основних моментах політико-економічних трансформації Італії й можливості перейняття досвіду для України
Keywords: політичні трансформації; економічні трансформації; Україна; Італія; реформи