Основні якісні характеристики партійної номенклатури Волинської області 1944−1945 рр. - Стародубець, Галина; Starodubets, G. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналызовано партійну номенклатуру Волинської області 1944–1945 рр. за такими критеріями, як: освіта, досвід роботи, національність, загальноморальні якості. Визначено основні джерела поповнення номенклатурних посад та способи і форми підвищення їхньої професійної кваліфікації. In the article party nomenclature of Volyn region in 1944−1945 on such criteria as education, work experience, nationality, general morality is analyzed. Main sources of the replenishment of nomenclature positions, the ways and forms of increasing of their professional qualification are determined.
The Main Features of Party Nomenclature in the Volyn Region in 1944−1945 Years
Keywords: Волинська область; радянська влада; Західна Україна; партноменклатура; Volyn region; the Soviet power; Western Ukraine; party nomenclature