Оптика: силабус - Шаварова, Ганна Петрівна; Федосов, Сергій Анатолійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Дисципліна «Оптика» є частиною курсу загальної фізики. Предметом вивчення навчальної дисципліни є уявлення про природу світла, властивості електромагнітних хвиль, явища, що описуються законами хвильової оптики,геометрична оптика та її практичне застосування, квантова природа випромінювання, а також елементи оптики рухомих середовищ та фотометрії. Дисципліна ознайомлює з історією фізичних відкриттів у галузі оптики, виникненням теорій, ідей, понять.
Освітній рівень: бакалавр, Галузь знань: 01 Освіта/Педагогіка Спеціальність: 014.08 – Середня освіта (Фізика)