Москва в поезії чеських та українських авангардистів: специфіка творення гетерообразу - Забіяка, Ірина (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Статтю присвячена аналізу рецепції Москви в поезії авангардистів - Я. Сайферта та М. Семенка. Виявлено особливості гетерообразу цього міста в чеській та українській культурі початку ХХ ст. Відзначено специфіку художнього образу Москви у творах чеського та українського поетів.
Keywords: компаративістика; імагологія; гетерообраз; авангард; авангардна поезія