Індивідуалізація навчальної діяльності молодших школярів засобами диференціації - Козак, Анна Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі обґрунтовано й експериментально перевірено методику (зміст, форми, методи, засоби) індивідуалізації навчальної діяльності молодших школярів рівневої диференціації на уроках математики; уточнено сутність ключових понять дослідження («диференціація», «індивідуалізація», «диференційоване навчання», «навчальна діяльність»), розкрито дидактичні можливості засобів диференціації в індивідуалізації навчальної діяльності молодших школярів, подальшого розвитку набули форми, методи, прийоми індивідуалізації навчальної діяльності молодших школярів засобами рівневої диференціації. Практичне значення отримання результатів дослідження полягає в тому, що в освітній процес початкової школи впроваджено різнорівневі завдання, які сприяють підвищенню індивідуалізації навчальної діяльності молодших школярів. Результати дослідження можуть бути використані вчителями початкових класів в освітньому процесі початкової школи, при розробленні навчально-методичних матеріалів для вчителів початкових класів.
Keywords: засіб; диференціація; індивідуалізація; диференційоване навчання; молодший школяр; навчальна діяльність; рівнева диференціація