Інтерпретація концепту “HONOUR” як морально-ціннісної категорії в аксіологічній системі християнства - Миколюк, О. А.; Одарчук, Н. А.; Mykolyuk, O. A.; Odarchuk, N. A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Статтю присвячено дослідженню природи ціннісних домінант, серед яких важливе місце посідає категорія “честь”, а також простежено інтерпретацію концепту “HONOUR” як морально-ціннісної категорії на прикладі біблійних текстів. The article is devoted to the investigation of the evaluative dominants nature where the category “honour” plays an important role. The article deals with the interpretation of the concept “HONOUR” as a moral-evaluative category in the scriptural texts.
The Interpretation of the Concept “HONOUR” as the Moral-Evaluative Category in the Acsiological System of Christianity
Keywords: ціннісна домінанта; морально-ціннісна категорія; концепт; evaluative dominant; moral-evaluative category; concept