Brexit як загроза сучасній європейській безпеці - Патійчук, Віктор Олексійович; Матящук, Юрій Михайлович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Розкрито значення Brexit із позицій безпекових загроз для функціонування ЄС. Розглянуто основні варіанти та моделі реалізації Brexit. Показано можливі наслідки для європейської системи безпеки та економіки самої Великобританії та її торгівельних партнерів у результаті Brexit.
Keywords: Brexit; система безпеки; безпековий виклик; безпекові загрози; європейська безпека; Великобританія; безпекові структури; ЄС