Формування позитивного ставлення здобувачів вищої освіти до фізичного виховання - Лучинець, Руслан Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Важливою умовою підготовки випускника закладу вищої освіти до майбутньої професійної діяльності є формування його соціальної активності в гармонії з фізичним розвитком на засадах пріоритету здоров’я. Саме тому впровадження змін у підходах до проведення занять з фізичного виховання у закладах вищої освіти набуває важливого значення. Дослідження спрямоване на обґрунтування педагогічних умов формування позитивного ставлення здобувачів освіти до фізичного виховання; визначено етапи їх впровадження у навчально-виховний процес. Проаналізовано стан дослідження проблеми у педагогічній теорії та практичній діяльності закладів вищої освіти. Визначено сутність та зміст позитивного ставлення студентів до фізичного виховання. Проаналізовано сучасний стан формування позитивного ставлення до фізичного виховання у здобувачів вищої освіти.
Keywords: фізичне виховання; здобувачі вищої освіти; заклади вищої освіти; рухова активність