Психологія сімейної кризи - Федоренко, Раїса Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Курс спрямовано на вивчення основних категорій психології сімейної кризи як новітнього напрямку психологічної науки, психологічних життєвих ситуацій, загроз та ризиків, які впливають на функціонування сім’ї, індивідуально-психологічних якостей особистості та їх впливу на взаємодію в сім’ї, зовнішніх та внутрішніх чинників, що сприяють виникненню сімейної кризи та її перебігу, а також ознайомлення з прикладними аспектами та технологіями надання психологічної допомоги сім’ї в умовах переживання кризи. Предмет вивчення навчальної дисципліни: психологічні закони функціонування та розвитку періодів сімейних криз. Метою вивчення дисципліни є: розкрити психологічні особливості періодів сімейних криз, що пов’язані зі змінами функцій сім’ї й відповідними їм змінами в її стуктурі, об’єктивні і суб’єктивні умови їх розвитку.
Keywords: психологія сім’ї; психотерапія; психологічне консультування; психологічний супровід