Мотив долання геокультурних бар’єрів героями романів Олеся Досвітнього «Американці» та Бориса Пильняка «Корені японського сонця» - Салова, Ольга Володимирівна; Salova O. (СНУ ім. Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто особливості світоглядних настанов героїв романів Олеся Досвітнього «Американці» та Бориса Пильняка «Корені японського сонця» в контексті геокультурної сфери. Проаналізовано парадигми геокультурних бар’єрів та способи їх подолання героями, характер їх художнього зображення.The article deals with the features of heroes’ worldviews of novels «Americans: Social novel» by Oles Dosvitniy and «Roots of the Japanese sun» by Boris Pilnyak in the context of geocultural sphere. The paradigms of geocultural barriers and the ways of their overcoming by heroes, originality of their artistic image are analyzed.
The Overcoming of Geocultural Barriers by the Heroes of the Novels «Americans» by Oles Dosvitniy and «Roots of the Japanese sun» by Boris Pilnyak
Keywords: геокультура; геокультурний образ; геокультурний простір; геокультурний бар’єр; топос; семантика; geoculture; geocultural image; geocultural space; geocultural barrier; topos; semantics