Мотивація молоді до ведення здорового способу життя через використання сучасних і нетрадиційних підходів до проведення занять фізичного виховання - Мазурчук, Олег; Mazurchuk, Oleg (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Ця стаття є актуальною, оскільки молоді українці руйнують власне здоров’я під впливом оточуючих, реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Свідчення цього – аналіз динаміки захворюваності населення України серед школярів та студентів із захворюваннями серцево-судинної, дихальної й нервової систем. У статті висвітлено проблеми формування та забезпечення здорового способу життя молоді та запропоновано способи її мотивації до ведення здорового способу життя за допомогою використання сучасних підходів до проведення занять фізичного виховання. Під час дослідженя цієї проблеми застосовано метод узагальнення науково-дослідної та науково-методичної літератури, методи теоретичного аналізу та практичного спостереження. Пропонується використовувати такі способи мотивування молоді до здорового способу життя: дні здоров’я, заходи, присвячені туризму, заняття з аеробіки, створення спортивних секцій в університетах, заняття йогою, фітнесом. Для більшого мотивування молоді до здорового способу життя потрібно на заняттях фізичного виховання застосовувати сучасні й нетрадиційні підходи, які значно підвищать інтерес студентів і школярів до фізичної культури й спорту. The article is topical as young Ukrainian damage their own health under condition of surrounding, alcoholic beverages and tobacco goods advertisements. Prove of this is the analysis of dynamics of illnesses of Ukrainian population among school-children and students with illnesses of cardiovascular, respiratory and nervous systems. The article reflects the problems of formation and securing of healthy lifestyle of youth and presents ways of its motivation to leading of healthy lifestyle with the hlp of modern approaches to conducting of physical education classes. While studying this problem we have applied the method of generalization of scientific-research and scientific-methodological literature, methods of theoretical analysis and practical observation. It was proposed to use such ways of motivation of the youth to healthy lifestyle as: conducting of health days, activities related to tourism, aerobics classes, creation of sports sections at universities, yoga and fitness practicing. For better motivation of the youth to healthy lifestyle it is necessary to apply modern and non-traditional approaches at lessons of physical education that will increase interest of students and pupils of physical culture and sport.
Motivation of the Youth to Leading of Healthy Lifestyle by Means of Usage of Modern and Non-Traditional Approaches to Conducting of Physical Education Classes
Keywords: здоровий спосіб життя; фізичне виховання; мотивація; дні здоров’я; хатха-йога; аеробіка; туризм; фітнес; спортивні секції; healthy lifestyle; physical education; motivation; health days; hatha yoga; aerobics; tourism; fitness; sports sections