Олександр Середюк – засновник й багаторічний директор Музею історії сільського господарства – скансену: як все починалося (до 75-ліття від дня народження) - Дмитренко, Алла Адамівна (Житомирська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, 2025)
Висвітлюється роль Олександра Середюка у створенні та розвитку Музею історії сільського господарства Волині. Аналізуються публікації, присвячені діяльності Олександра Середюка на ниві волинського музейництва. Показано роль О. Середюка у формуванні музейних фондів (усне опитування, археологічні та етнографічні експедиції ін.). Відзначено роль музейника у створенні стаціонарних експозицій.
Keywords: Олександр Середюк; археологічні експедиції; Музей історії сільського господарства Волині – скансен; етнографічні експедиції, .; музей; музейні фонди; музейна експозиція; культурна спадщина; 63(477.82):069(092)Середюк