Польовий археологічний сезон 2008 року на Волині - Златогорський, Олексій Євгенович; Панишко, Сергій Дмитрович; Zlatohorskyi, Oleksii Ye.; Panyshko, Serhii D. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського, 2009)
У статті розглядається проблематика рятівних археологічних досліджень на прикладі розкопок 2008 р. на Волині у контексті регіональних досліджень, які виступають у якості нових джерел минулого краю. Проаналізовано дослідження у місті Луцьку та навколо нього, місті Любомлі, що висвітлюють поселенську структуру середньовічного міста, розвиток середньовічної економіки.

In the article, the problematic of guarding archaeological researches is examined on the example of excavations of 2008 in Volyn region in the context of regional researches which come forward as new sources of the regions past. Research, held in town Lutsk and a round it the, city Lyuboml, is analyzed, that show settler’s structure of a medieval city, development of medieval economy etc
The Field archaeological season of 2008 on Volyn
Keywords: Волинь; край; рятівні археологічні дослідження; Луцьк; Любомль; Крижівка; Жидичин; Рованці; Volyn; region; guarding archaeological researches