Особливості мозкового кровотоку в осіб з різним рівнем мотивації уникнення невдачі - Шибенюк, Олена Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
В роботі наведено результати обстеження 40 студентів, дослідження носило комплексний характер і включало в себе вивчення показників мозкового кровотоку та діагностики особистості на мотивацію до уникнення невдач (опитувальник Т. Елерса). Показано, що у досліджуваних обох статей спостерігається переважання середнього рівня мотивації до уникнення невдач. Аналіз показників, що залежать від серцевої компоненти церебрального кровотоку не відрізняється в осіб із вищим середнього та середнім рівнем мотивації. Натомість більш оптимальні з точки зору відповіді на розумове навантаження зміни відмічені в осіб із середнім рівнем мотивації. У них відмічається поступове зростання коефіцієнта асиметрії кровонаповнення та більш узгоджені зміни часу кровонаповнення магістральних та дрібних судин мозку.
Keywords: показники мозкового кровотоку; церебральний кровоток; діагностика особистості на мотивацію до уникнення невдач