Вплив особливостей спілкування фізичного терапевта на ефективність реабілітації пацієнта - Швець, Софія Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Вплив стилю спілкування фізичного терапевта є невід’ємною частиною оптимізації догляду за пацієнтом та ефективності реабілітації. Для фізичного терапевта велике значення має комунікативна компетентність, уміння переконати пацієнта та повірити у свої сили, уміння встановлювати контакт і слухати пацієнта, використовуючи вербальні та невербальні засоби комунікації. Професійне толерантне спілкування допомагає у відновленні, компенсації та розвитку фізичних, психологічних і соціальних навичок пацієнта, допомагає забезпечити йому повноцінне особисте життя та активну участь у житті суспільстві.
Keywords: невербальні засоби комунікації