Особливості реалізації категорій інтертекстуальності, інтеріконічності та інтерсеміотичності в німецькомовних полікодових текстах - Семенюк, Тетяна Петрівна; Semeniuk, Tetiana P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано основні концепти текстової діалогічності – інтертекстуальність, інтердискурсив¬ність, інтеріконічність та інтерсеміотичність, які є результатом інтерсеміотичної взаємодії двох або більше семіотично ускладених повідомлень, так званих полікодових текстів. Більш точно визначено поняття полікодового тексту та виявлено основні маркери інтертекстуальних, інтеріконічних та інтерсеміотич¬них зв’язків полікодо¬вих текстів на вербальному, візуальному та вербально-візуальному рівнях. This article deals with the analysis of the main consepts of textual dialogism – intertextuality, interdiscoursivity, intersemiotics and intericonicity as a result of intersemiotic interaction of two or more semiotic complicated texts, called polycode texts. Extensive attention has been paid to the notion of polycode text and the markers of intertextual, intericonic and intersemiotic relations of polycode texts on the verbal, visual and verbal–visual levels.
Peculiarities of Realization of the Categories of Intertextuality, Intericonicity and Intersemiotics in German Polycode Texts
Keywords: текст; text; претекст; pretext; дискурс; discourse