Матеріально-технічне та фінансове забезпечення тюрем у Волинській губернії в другій половині ХІХ століття - Левчук, Ігор Олегович; Levchuk, Ihor O. (My University, 2016)
Зміст даної статті присвячений дослідженню матеріально-технічного та фінансового забезпечення тюрем Волинської губернії як складової частини тюремної системи Російської імперії в другій половині ХІХ століття. Проаналізовано зміст та ефективність утримання закладів позбавлення волі, арештантів та витрачання коштів державного бюджету в ході проведення в імперській Росії тюремної реформи. З’ясовано організаційні аспекти матеріально-технічного забезпечення закладів пенітенціарії на українськиї землях, що входили до складу Російської імперії. Зроблено висновки щодо основних причин неналежного фінансового забезпечення місць позбавлення волі та впливу цього фактора на подальші зміни в пенітенціарній системі у Російській імперії.

The content of the article is dedicated to the research of material, technical and financial support of prisons in Volyn region as part of Russian Empire in the late nineteenth century. The effectiveness of prisons and prisoners maintenance so as the expenditure of the state budget during the penal reform in imperial Russia are analyzed in the content. The organizational aspects of material and technical facilities of penitentiary in Ukrainian lands that belonged to Russian Empire are found. The conclusions about the main causes of inadequate financial prison support are made and the impact of this factor on the further transformation of the prison system in the Russian Empire is analyzed.
Material, technical and financial support of prisons in Volyn region in the late nineteenth century
Keywords: матеріально-технічне та фінансове забезпечення тюрем; реформа пенітенціарної системи; Волинська губернія; Російська імперія; material, technical and financial support of prisons; reform of the prison system; Volyn region; Russian Empire