Історичний розвиток біологічних систем - Білецька, Марія Григорівна; Теплюк, Вадим Сергійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Методичні рекомендації для проведення практичних занять із курсу «Історичний розвиток біологічних систем» містять матеріали історичного розвитку живих форм, викладені у геохронологічній послідовності. Наводиться характеристика викопних форм окремих геологічних ер і періодів. Рекомендовано студентам біологічного факультету освітнього рівня магістр.
Keywords: геохронологія; абсолютна геохронологія; рубідієво-стронцієвий метод; радіовуглецевий метод; фаціальний аналіз; субфосилія; еуфосилії; іхнофосилії; копрофосилії; хемофосилії; теорія неколоніального походження; кишковопорожнинні; коралові поліпи; покривники; 57.07(091)(072)