Особливості правозастосовчого тлумачення - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymyuk, O. (Національна академія внутрішніх справ, 2011)
Суттєвий вплив на правозастосовче тлумачення має динамічний розвиток суспільних відносин, їх фактичний стан на момент правозастосування. Тому в процесі правозастосовчого тлумачення норм права відбувається виявлення прогалин в законодавстві, правових колізій, здійснюється пошук оптимальних шляхів їх заповнення та подолання. Суттєвий вплив на правозастосовче тлумачення має динамічний розвиток суспільних відносин, їх фактичний стан на момент правозастосування. Тому в процесі правозастосовчого тлумачення норм права відбувається виявлення прогалин в законодавстві, правових колізій, здійснюється пошук оптимальних шляхів їх заповнення та подолання.
Keywords: застосування норм права; тлумачення норм права