Реінтерпретація міфологічних образів автохтонів в амеріндіанських авторських казках - Волкова, С. В.; Volkova, S. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлено способи реінтерпретації міфологічних образів фольклорних текстів автохтонного населення Північної Америки в художніх текстах амеріндіанської літератури. Виявлено домінантні міфо¬логічні образи, актуалізовані в фольклорних текстах і реінтерпретовані в художніх текстах амерін¬діанської літератури. The article focuses on the means of reinterpreting mythological images of folklore texts in American Indians literary texts. Dominant mythological images, actualized in folklore texts of different genres and reinterpreted in literary texts are singled out.
Mythological images in American Indians literature
Keywords: реінтерпретація; reinterpretation; етноархетип; ethnoarchetype; концепт; concept