Сучасні проблеми спадковості : конспект лекцій - Шевчук, Тетяна Яківна; Дмитроца, Олена Романівна; Shevchuk, T. Ya.; Dmytrotsa, O. R. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, Волинська мистецька агенція "Терен", 2011)
Посібник побудовано як курс лекцій з урахуванням завдань навчального спецкурсу "Сучасні проблеми спадковості", передбачених програмою вищих навчальних закладів. У методичному виданні викладено основи медичної генетики з урахуванням сучасного стану її розвитку. Наведено цитологічні та біохімічні основи спадковості, закономірності успадкування ознак, механізми розвитку спадкової патології; розглянуто вплив зовнішнього середовища на появу спадкових моногенних та полігенних захворювань. Крім того, до кожної теми подано запитання для самоконтролю, в кінці посібника – словник термінів. Посібник призначено для магістрів природничих спеціальностей вищих навчальних закладів при викладанні спецкурсу "Сучасні проблеми спадковості" .
Keywords: генетична карта; оперон; типи успадкування; аберації; полідактилія; пренатальна діагностика