Атлас хмар - Нетробчук, Ірина Марківна; Горбач, Вікторія Віталіївна; Netrobchuk, Iryna M.; Horbach, Viktoriia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У наочному посібнику подано світлини хмар, що можуть використовуватись для визначення типів погоди під час проходження польової практики і проведення спостережень. Розглянуто зовнішній вигляд різновидів хмар, подано їх опис, походження, еволюцію та взаємозв’язки і залежності від процесів. Атлас хмар тісно узгоджується з тематикою лабораторних робіт теоретичного курсу «Метеорологія та кліматологія». Рекомендовано студентам освітнього ступеня бакалавр спеціальності 103 «Науки про Землю», 106 «Географія» та 014 «Середня освіта» денної та заочної форми навчання вищих навчальних закладів.
Keywords: хмари купчасті; хмари шаруваті; хмари перисті