Шляхи покращення рекреаційно-туристичного та фінансово-економічного потенціалу гірськолижного курорту-бізнесу - Капаєв, Богдан Вадимович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В роботі досліджено Туристично-рекреаційні послуги та їх сутність і структуру. Охарактеризовано специфіку регулюючих процесів туристичнорекреаційних комплексів гірськолижних курортів Карпатського регіону та основні конкурентні переваги гірськолижного комплексу «Буковель» та динаміка туристичних потоків. Запропоновано шляхи вдосконалення регулювання туристично-рекреаційної діяльності в частині розширення видів туристично-рекреаційних послуг на гірськолижному курорті, а також вдосконалення державного, нормативно-правового регулювання туристично-рекреаційної діяльності гірськолижних курортів Карпатського регіону.
Keywords: рекреація; туризм; комплекс; фінансовий потенціал; економічний потенціал; гірськолижний курорт; туристичний бізнес