Теорія і практика перекладу (англійська мова) - Жулінська, Майя Олександрівна; Круглій, Олена Ростиславівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Навчально-методичний комплекс укладено згідно структури програми викладання «Теорії і практики перекладу (англійська мова)» як навчальної дисципліни для студентів ІV курсу факультету міжнародних відносин (спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Міжнародні економічні відносини»). Видання містить спеціалізовані тексти, орієнтовані на розвиток лінгвістичної і фахової компетентностей студентів-міжнародників. До текстів подано комплекс вправ на засвоєння лексики, тренування різних видів перекладу. Навчально-методичний комплекс складається із чотирьох основних модулів, кожний із яких охоплює зразки суспільно-політичних текстів англійською і українською мовами для удосконалення навичок різних видів перекладу. Запропоновано вправи на подолання труднощів перекладу спеціалізованих лексичних одиниць. Подано завдання для самостійної роботи та перевірки закріплених навичок. Може слугувати допоміжним матеріалом для поглибленого вивчення англійської мови студентам економічного, географічного, історичного спрямування студій.
Keywords: переклад; англійська мова; 811.111'25(075.8)