Вікова динаміка соматометричних показників хлопчиків молодшого шкільного віку. - Альошина, Алла Іванівна; Валькевич, О. В.; Aleshina, Alla; Valkevich, A. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті наведено основні антропометричні характеристики тіла хлопчиків молодшого шкільного віку. Визначено й проаналізовано динаміку їх зміни у віковому аспекті. Вивчено темпи приросту ваги, росту, обсягу стегна та гомілки, довжини й ширини стопи в молодших школярів. Проаналізовано ступені кореляційних зв’язків між досліджуваними показниками в кожному віці. n the atticle the basic anthropometric descriptions of body of boys of junior scool age are shown.The dynamics of their change in an age-dependent aspect is analysed anddetermined. The rates of gaining weight, height, hip volume and shin volume, foot length and width of the junior scoolchildren are studied. The degrees of cross-correlation connections are analyzed between the probed indexes of every age-group.
Age-Dependent Dynamics of Somatometric Indexes of Boys of Junior Scool.
Keywords: хлопчики молодшого шкільного віку; приріст; вага; ріст; обсяг стегна; обсяг гомілки; довжина стопи; ширини стопи; кореляційний зв’язок; boys of of junior scool age; increase; weight; growth; to the hip volume; volume of shin; length of foot; widths of foot; cross-correlation connection