Напрямки відновлення України на основі ресурсо-ефективного виробництва: світовий досвід - Рожко, Ольга; Rozhko, Olha (Луцьк : Вежа-Друк, 2023)
Ресурсоефективне та чисте виробництво – це комплексна, послідовна, превентивна екологічна стратегія для застосування у виробничих процесах з метою підвищення економічної ефективності виробництва, зниження виробничих ризиків для людей та зменшення навантаження на навколишнє середовище. З розвитком промислового виробництва та появою наслідків від забруднення довкілля ставлення людини до природи поступово змінювалося. Постійно відбувався пошук шляхів від актуальних проблем до позитивного результату в напрямку сталого виробництва та споживання.
Directions of recovery of Ukraine on the basis of resource-efficient production: world experience
Keywords: природокористування; захист природних ресурсів; циркулярна економіка; «зелене» відновлення промисловості; EU4Environment; 330.34(477):332.1