Сутність інноваційних методів і прийомів у мовленнєвому розвитку дітей дошкільного віку - Мельник, Ірина Миколаївна (My University, 2024)
Інновації в освітньому закладі втілюються у вигляді нових або поліпшених форм, методів і технологій організації навчально-виховного процесу, задіяних в практичній педагогічній діяльності та спрямованих на їх поліпшення. Інноваційні зміни в дошкільній освіті проводяться за наступними напрямками: формування змісту освітніх стандартів нового покоління; розробка та реалізація нових технологій навчання; створення умов для сприяння у самовизначенні особистості; зміна в образі діяльності та стилі мислення у всіх учасників освітнього процесу.
Keywords: Інноватика; мовленнєвий розвиток дошкільників; дошкільна освіта