Особливості застосування танцетерапії та дієтотерапії в комплексній реабілітації жінок другого зрілого віку з аліментарною формою ожиріння - Жарова, Ірина Олександрівна; Береговий, Мирослав В’ячеславович; Zharova, Iryna; Berehovyi, Myroslav (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
У статті проаналізовано принципи й підходи до лікування неускладненого ожиріння, розглянуто способи профілактики зростання маси тіла. Представлено результати обстеження та впровадження 6-тижневої програми реабілітації для 48 клієнток з аліментарним типом ожиріння, середній вік яких – (35±8 років), яких розподілено на дві групи (контрольну – КГ, n=22 й основну – ОГ, n=26). Жінки ОГ проходили курс відновного лікування з використанням танцювальних вправ та дотриманням раціону харчування, який упровадили автори програми. Рівень навантаження підбирали з урахуванням ступеня ожиріння. Пацієнтки КГ займалися фізичними вправами без використання танців. Результати проведеного дослідження засвідчили досить високу ефективність запропонованої програми для пацієнток основної групи. In the article the authors analyze the principles and approaches to the treatment of uncomplicated obesity, consider ways to prevent weight gain. The results of a survey and introduction of a 6-week rehabilitation program for 48 clients with alimentary type of obesity, average age (35 ± 8 years), who were divided into 2 control (CG, n = 22) and basic groups (BG, n = 26). BG women underwent a course of restorative treatment using dance exercises and dietary compliance, introduced by the authors of the program. The level of load was chosen taking into account the degree of obesity. Patients of the CG practiced physical exercises without using dances. The results of the study showed a rather high efficiency of the proposed program for patients of the basic group.
Peculiarities of Application of Dance Therapy and Diet therapy in Complex Rehabilitation of Women of the Second Mature Age with Alimentary Form of Obesity
Keywords: аліментарне ожиріння; фізичні навантаження; танцетерапія; дієтичне харчування; alimentary obesity; exercise; dance therapy; dietary nutrition