Забезпечення соціальних прав у розвитку вітчизняного конституціоналізму - Булавіна, С.; Bulavina, S.; Давидова, Т.; Davydova, T. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Стаття присвячена визначенню місця соціальних прав у процесі еволюціонування українського конституціоналізму. Акцентовано увагу, що Конституцією України наша держава проголошена серед іншого соціальною державою, основним завданням якої є досягнення суспільного прогресу, що заснований на принципах соціальної рівності, загальної солідарності і взаємної відповідальності, а також покращання рівня життя населення. У зв’язку із цим, аналізуються поняття конституціоналізму та соціальних прав, рівень їх дотримання і забезпечення.
Social Rights Protection in the Development of the Ukrainian Constitutionalism
Keywords: соціальні права; права і свободи людини і громадянина; конституціоналізм; social rights; rights and freedoms of man and citizen; constitutionalism