Актуалізація народної житлової архітектурної спадщини в Музеї історії сільського господарства Волині – скансену у селищі Рокині Луцького району Волинської області: 45 років з часу створення - Дмитренко, Алла Адамівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Проаналізовано об’єкти народної архітектурної спадщини у Музеї історії сільського господарства Волині – скансені. З’ясовано, що скансен включає лише чотири житлові споруди, які мають певні конструктивні особливості, планування, вирішення інтер’єру і привезені з різних територіальних громад Волині. Відзначено роль засновника і першого директора музею Олександра Середюка та дослідника народної архітектури Архипа Данилюка у побудові та розвитку музею-скансену
Keywords: Музей історії сільського господарства Волині – скансен; експозиція; традиційне житло; народна житлова архітектура спадщина; [63(477.82)’069]:72