«Мріє, не зрадь…»: штрихи до особистісного феномену Лесі Українки (на матеріалі епістолярію) - Семенюк, Лариса Степанівна; Semenyuk, L. S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2007)
У статті на основі аналізу епістолярних свідчень Лесі Українки простежується одна з визначальних рис особистісного феномену поетеси – її життєвий оптимізм як „оптимізм трагічного”, здатність мріяти і сподіватися в складних життєвих обставинах. One of the distinquishing feachers of L.Ukrainka’s personality phenomenon is her life optimism as “tragic optimism”, the ability dream and hope for the best even-under the most compelling life wrcumstames this feacher batracel in the acticle based on the poetess’s epistolary evidens.
“My Dream, do not Betray Me…” Some Traits to Lesya Ukrainka’s Personality Phenomenon
Keywords: епістолярій; епістолярна спадщина; листування; оптимізм; мрія; сподівання; epistolyariy; epistolary inheritance; correspondence; optimism; dream; hope