Особливості природно-заповідного фонду Волині як складової частини екомережі в межах Західного Полісся - Фесюк, Василь; Шенгелевич, Тетяна; Fesyuk, Vasily; Shengelevich, Тatyana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Розглянуто особливості формування елементів екомережі в зоні Волинського Полісся. Подано аналіз досліджень і публікацій із цієї проблеми. Описано динаміку створення об’єктів ПЗФ у досліджуваному регіоні, розглянуто їх структурну мережу. Проведено аналіз стану охоронних територій у межах Волинської області. The features of forming of elements of ecological network are considered in the area of Volhynia Polissya. The analysis of researches and publications is given on this issue. Is the dynamics of creation described objects of NCF in the probed region, they are considered structural network. The analysis of the state of protective territories is conducted within the limits of the Volyn region.
Features of Naturally Commandment Fund of Volyn Region as Constituent of Eological Network Within the Limits of Western Polissya
Keywords: екологічна мережа; природно-заповідний фонд; екологічні ядра; екологічні коридори; заповідник; ecological network; nature reserve fund; ecological kernels; ecological corridors; preserve; natural national park; природний національний парк