Специфіка підготовки керівника вокального ансамблю - Зарицька, Анна Андріївна; Зарицький, Андрій Олександрович (КЗВО "Луцький педагогічний коледж" Волинської обласної ради, 2021)
У процесі підготовки майбутнього вчителя музичного мистецтва до керівництва вокальними ансамблями важливим є навчитись свідомо сприймати й оцінювати рівень художньої цінності вокального твору, вміти аналізувати форму, структуру, цільове призначення його виконання. Саме уміння керівника залучити учасників до спільної вокально-творчої діяльності формуватиме в учасників упевненість у свої силах, підвищить самооцінку, викличе бажання до самовираження, самоствердження, реалізації внутрішніх потенційних сил.
Keywords: керівник; вокальний ансамбль; специфіка підготовки