Соціально-педагогічний складник формування контингенту студентів за напрямом 6.140103 «Туризм» у Національному університеті водного господарства та природокористування - Калько, Андрій; Кушнірук, Юрій; Костюшок, Оксана; Калько, Любов; Kal’ko, Andrew; Kushniruk, Yuriy; Kostyushok, Oksana; Kal’ko, Lyubov (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Проаналізовано соціальні, педагогічні та професійні аспекти формування необхідного якісного й кількісного складу студентів для підготовки за напрямом 6.140103 «Туризм» галузі знань 1401 «Сфера обслуговування» в Національному університеті водного господарства та природокористування (НУВГП). Наведено відомості про перебіг вступної компанії на кафедрі туризму НУВГП, зокрема щодо кількості поданих від абітурієнтів заяв та оригіналів документів. Здійснено ґрунтовний географічний та статистичний аналіз динаміки створення групи студентів першого курсу освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» у сучасних умовах, які характеризуються складною демографічною ситуацією, рівнем добробуту населення Рівненсько- Волинського регіону та України загалом, низкою змін у правилах прийому до вищих навчальних закладів та інтенсивним «перетоком» потенційних абітурієнтів із нашої держави до закордонних ВНЗ. In this article the social, pedagogical and professional aspects of forming of necessary high-quality and quantitative composition of students are analysed for preparation after direction are 6.140103 «Tourism» of area of knowledge a 1401 «Sphere of service» in the National University of Water Management and Nature Resources Use (NUWMNRU). The brought information over about motion of introductory company on the department of tourism of NUWMNRU, in particular in relation to the amount of handed in from university entrants applications and originals of documents. The sound geographical and statistical analysis of dynamics of creation of group of students of the first course of educationally-qualifying level is carried out bachelor in modern terms that is characterized by a difficult demographic situation, by the level of welfare of population of the Rivne and Volyn region and Ukraine on the whole, by the row of changes in the rules of reception to higher educational establishments and intensive transition of potential university entrants from our state to foreign higher educational establishment.
Social and Pedagogical Terms of Forming of Contingent of Students After Direction Are 6.140103 «Тourism» in the National University of Water Management and Nature Resources Use
Keywords: абітурієнт; студент; туризм; освіта; бакалавр; кафедра туризму; university entrant; student; tourism; education; bachelor; department of tourism