Тьюторинг і психологічний супровід в соціальних інституціях - Іванашко, Оксана Євгенівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Даний освітній компонент акцентує увагу на проблематиці тьюторства як інноваційної освітньо-професійної технології, яка сьогодні актуалізується в світлі реформаторських змін, що відбуваються в системі вищої освіти України. В умовах технологізації цілісного освітнього процесу, зростання мотивації на розробку інноваційних способів передачі, засвоєння та застосування сучасних знань, вироблення необхідних в новому столітті компетенцій, трансформацій у сімейному супроводі дитини саме інституція тьюторства сприятиме активному впровадженню їх в практику соціальних інституцій. Пріоритетного характеру набуває особистісно-орієнтована форма взаємин учасників тьюторингу в різних соціальних інституціях, що передбачає трансформацію освіти України як інтенсивно розвивальної і духовно зорієнтованої.
Keywords: тьюторський супровід; психологічний супровід