Міфи і факти про «українську» сорочку - Дмитренко, Алла Адамівна (Луцький інститут розвитку людини Університету "Україна", 2024)
Висвітлюються міфи, пов’язані з традиційною сорочкою українців, які особливо просилились в останні роки, що обумовлено розвитком патріотизму і в певній мірі незнанням історії українського вбрання. Розглянуті такі міфи, як «українська» сорочка/костюм; «унікальний код нації»; вишивка походить з «давніх часів»; символіка вишивки, кольору та розміщення; сорочка – оберег та ін.
Keywords: традиційне українське вбрання; Україна; Волин; сорочка; міфотворчість