Червоний колір у колористичному вирішенні традиційних сорочок Волині - Дмитренко, Алла Адамівна (My University, 2022)
Висвітлюється роль червоного кольору в колористичному вирішенні традиційного натільного вбрання Волині. Відзначається, що саме червоний був найдавнішим кольором у декоруванні тканин. Основну роль в оздобленні одягу відігравав до початку ХХ століття. А в поліських районах Волині затримався до середини ХХ століття.
Keywords: Волинь; Полісся; традиційне вбрання; сорочка; колористичне вирішення; червоний колір; музей; 391(477.82)