Тезаурус В.Стуса крізь призму містичного - Яструбецька, Галина Іванівна; Yastrubetska, Halyna I. (Національний університет "Острозька академія", 2011)
У статті тезаурус В.Стуса розглядається як система значень, що покликані показати шлях містика, котрий синтезує онтологічний досвід різновекторних релігійно-філософських доктрин Сходу і Заходу з переважанням християнського компонента, і виявляє синкретичність вираження цих пошуків у збірці «Палімпсести». In the article thesaurus is considered as a system of meanings that are appointed to show the way of mystic who synthesizes the ontological experience of different vectors of religious-philosophical systems of East and West with the preference of Christian factors and displays the syncretism of expressing these searches.
The thesaurus of the V.Stus through a prism mystic
Keywords: інтуїція; епістемологія; містика; релігія; християнство; криза; біль; смерть; контемпляція; інтроспекція; синкретизм; intuition; epistemology; mysticism; religion; Christianity; crisis; pain; death; contemplation; introspection; syncretism