Організація перевірки якості виконуваних будівельних проектів. - Данилюк, Тетяна Іллівна; Мурафа, Тарас Романович (Видавничий дім "Гельветика", 2024)
Стаття присвячена виділенню ключових аспектів організації перевірки якості виконуваних будівельних проєктів. В статті висвітлено методи та підходи до організації ефективної системи контролю якості. Обґрунтовано, що прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів поділяється на прийняття об’єктів державної та іншої форми власності. Подано перелік відповідальних осіб, що входять до кожної групи. Визначені ролі і межі відповідальності учасників відповідних комісій, а також заходів прийняття в експлуатацію об’єктів різної форми власності із визначеними етапами перевірки якості виконуваних будівельних проєктів. Зроблено висновок, що організація перевірки якості виконаних будівельних проектів потребує чіткої координації між усіма учасниками процесу, включаючи замовників, підрядників, проектувальників та контрольні органи.
Keywords: управління якістю продуктів і послуг; управління будівельними проектами; 339.138