Особливості функціонування системи подання електронної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів («Є-звітність») - Євчук, Анна Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Мета дослідження полягає у обґрунтуванні теоретичних та практичних аспектів функціонування системи подання електронної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів та розробка практичних рекомендацій щодо її вдосконалення. Об'єктом дослідження є процес подання електронної фінансової звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів в Україні. Предметом дослідження є особливості функціонування та розвитку автоматизованої системи «Є-звітність». У Розділі 1 «Основи функціонування системи електронної звітності в Україні» висвітлено сутність та роль електронного документообігу в державному управлінні, нормативно-правове регулювання електронної звітності в бюджетній сфері та призначення автоматизованої системи «Єзвітність». У розділі 2 «Аналіз практики подання електронної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів через АС ˮЄ-Звітністьˮ» здійснено аналіз організаційно-технічних аспектів функціонування системи електронної звітності. Розглянуто види звітів, що подаються через АС «Єзвітність». Виявлено та систематизовано проблемні аспекти роботи системи. Розділ 3 розкриває шляхи вдосконалення системи подання електронної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів через практику зарубіжного досвіду та рекомендації щодо оптимізації процесу подання звітності
Keywords: автоматизована система; документообіг; електронна звітність; електронний підпис; розпорядники та одержувачі; бюджет; кошти