Педагогічне оцінювання на основі комп’ютерного тестування формування методичної компетентності майбутніх учителів фізичної культури в процесі вивчення професійно орієнтованих дисциплін - Коновальська, Л.; Писаренко, С.; Konovalska, L.; Pysarenko, S. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті подано алгоритм комп’ютерної програми “КСК: педагогічний моніторинг формування мето-дичної компетентності майбутніх учителів фізичної культури в процесі вивчення професійно орієнтованих дисциплін”, яка призначена для оцінювання результату процесу, що здійснюється у вищих навчальних закладах із метою підготовки компетентного вчителя фізичної культури. До комп’ютерної програми були внесені тести. Кожен тест виявляв рівень сформованості мотиваційного, когнітивного, діяльністного та здоров’я зберігальної компонентів. Комп’ютерна програма “КСК: педагогічний моніторинг формування методичної компетентності майбутніх учителів фізичної культури в процесі вивчення професійно орієнтованих дисциплін” може бути використана в навчально–виховному процесі вищих навчальних закладів. Результати опи-тування студентів вищих навчальних закладів дали можливість визначити рівні (високий, середній, низький) сформованості методичної компетентності майбутніх учителів фізичної культури. The article describes the algorithm of computer program “КСК: pedagogical monitoring of formation of future physical educational teachers’ competence in the process of studying of professionally oriented disciplines” that was designed to evaluate results of the process carried out in universities for the preparation competent physical educational teachers. The computer program was filled in with tests. Each test showed the level of formation of motivational, cognitive, active and health-savings components. The computer program “КСК: pedagogical monitoring of formation of future physical educational teachers’ competence in the process of studying of professionally oriented disciplines” can be used in educational process in higher educational establishments. The survey of university students helped to determine formation level (high, medium, low) of methodological competence of future teachers of physical culture.
Pedagogical Evaluation Based on Computer Testing of Formation of Future Physical Educational Teachers’ Competence in the Process of Studying of Professionally Oriented Disciplines
Keywords: педагогічне оцінювання; формування; компетентність; методична компетентність; методична компетентність учителя фізичної культури; формування методичної компетентності майбутніх учителів фізичної культури в процесі вивчення професійно орієнтованих дисциплін; educational assessment; formation; competence; methodological competence; formation of future physical educational teachers’ competence in the process of studying of professionally oriented disciplines