Науково-педагогічні засади формування відповідального ставлення до здоров’я в дітей дошкільного віку - Циплюк, A.; Tsypliuk, A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Здоров’я є однією з фундаментальних цінностей людства та основою всього буття. Лише здорова людина здатна сприяти матеріальному та культурному поступу країни, вирішувати соціальні та економічні питання державотворення. Дані свідчать, що вже протягом дошкільного дитинства збільшуються відхилення в стані здоров’я дітей. Тому одним із пріоритетних завдань освіти, зокрема її первинної ланки, є формування в дітей відповідального ставлення до здоров’я, яке визначається основою продуктивного довголіття, фізичного, психічного й соціального благополуччя. У статті розкрито та узагальнено поняття “відповідальне ставлення до здоров’я”, висвітлено особливості, передумови й основні засоби формування відповідального ставлення до здоров’я в дітей дошкільного віку. Health is one of the fundamental values of humanity and the foundation of all existence. Only healthy people can contribute to material and cultural progress of a country, to solve social and economic affairs of a state. The data shows that during school age deviation increase in health of children. Therefore, one of the priorities of education, including its primary, is to create among children responsible attitude to health, which determined the basis for productive longevity, physical, mental and social well-being. The article explores and summarizes the concept of "responsible attitude to health", highlights features, background and basic means of forming a responsible attitude to health in preschool children
Research and Teaching Principles of Responsible Attitude to Health Among Preschool Children
Keywords: здоров’я; відповідальність; ставлення; здорова особистість дошкільника; health; responsibility; attitude; healthy personality of a preschooler; 373.24