Данило Братковський як суспільно-політичний та релігійний діяч Волині (ІІ пол. ХVІІ ст. – поч. ХVІІІ ст.) - Яцишин, Михайло Михайлович; Yatsyshyn, Mykhailo M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Розглянуто діяльність Данила Братковського у розрізі суспільно-політичних та релігійних подій в Україні другої половини XVII – початку XVIII ст.

The work and activities of Danylo Bratkovsky in the context of socio-political and religious events in Ukraine in the second half of the 17th and early 18th centuries are considered.
Danilo Bratkovsky as social-political and religious activities of the Volyn (second half of the XVIIth century - the middle of the ХVІІІ th century).
Keywords: Луцьке братство; Волинь; Православна Церква; унія; Lutsk Brotherhood; Volyn; Orthodox Church; Union