Еволюція від скаутської методи Бейдена-Пауела до сучасних виховних реалій Пласту - Остапйовська, Ірина Ігорівна; Ostapiovska, Iryna I. (My University, 2009)
У статті наведено коротку характеристику організаційної структури та виховної діяльності Національної скаутської організації України "Пласт". Детально описано еволюцію виховної методики від скаутського методу Р. Бейдена-Пауела до виховного методу Пласту. Охарактеризовано позитивний вплив пластового виховання на дітей та підлітків
Еру еvolution from scout methods by Baden-Powel to modern educate reality of Plast
Остапйовська Ірина Ігорівна - кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: скаутинг; скаутський метод; методи виховання; Plast method; civil education; public organization