Ситуативно-інформаційне моделювання у англомовному дискурсі програмного забезпечення - (:unkn) unknown (К.: Логос, 2008)
У статті окреслено нові перспективи для використання лінгвістичного моделювання, а саме ситуативно-інформаційного моделювання, для забезпечення взаємодії людини і комп’ютера. Комунікативні і когнітивні особливості ситуативно-інформаційного моделювання досліджено на матеріалі англомовного дискурсі програмного забезпечення. Ситуативно-інформаційне моделювання розглядається як особливий вид комунікативної стратегії, покликаної забезпечити ефективну мовленнєву взаємодію людини і машини. The article represents a new perspective of linguistic modeling, i.e. sutuational-informational modeling, and its implementation into human-computer interaction. Various aspects of communicative and cognitive modeling are represented on the material of the English software discourse. Sutuational-informational modeling is regarded as a specific communicative strategy used to facilitate effective human-computer speech communication.
Keywords: комунікативна стратегія, лінгвістичне моделювання, взаємодія людини і машини, комунікативне і когнітивне моделювання, англомовний дискурс програмного забезпечення; communicative strategy, linguistic modeling, human-computer interaction, communicative and cognitive modeling, English software discourse