Економіко-математичне моделювання випуску продукції в харчовій промисловості України - Тоцька, Олеся Леонтіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Розглянуто виробництво продукції як складову системи управління показниками підприємств харчової промисловості. Проаналізовано методи дослідження випуску продуктів харчування. Здійснено огляд економіко-математичних моделей виробництва продукції та кластерний і факторний аналіз виробництва продуктів харчування. Розроблено багатокритеріальну оптимізаційну модель випуску продукції підприємств харчової промисловості. Побудовано імовірнісно-автоматну модель діяльності хлібопекарського підприємства. Визначено імовірність сприятливих тенденцій для виробництва продуктів харчування. Побудовано точкові моделі прогнозу випуску продовольчих товарів. Спрогнозовано виробництво продукції у харчовій промисловості на основі нечітких множин. Спрогнозовано виробництво продукції у харчовій промисловості на основі нечітких множин.
Keywords: харчова промисловість; випуск продукції; оптимізаційна модель; імовірнісно-автоматна модель; методи прогнозування