Комунікативні аспекти впливу творчості публіциста на особистість - Шевчук, Мирослава; Shevchuk, Myroslava (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті висвітлено одну з найважливіших проблем газетного медіуму ─ комунікативний вплив на світоглядну орієнтацію уявного читача. Здійснено соціопсихологічний та лінгвістичний аналіз моделей складових елементів комунікаційної ситуації на сторінках газетної періодики. In this article was cleared up one of the most important problems of newspaper’s medium – the communicative influence to the world outlooking orientation of the imaginary reader. It was realized the socio-psychological and the linguistic analysis of the models of the constituent elements of the communicative situation in the columns of the press.
Communicative Aspects of Influencing of Creation of Publicist are on Personality
Keywords: комунікатор; communicator; комунікант (реципієнт); recipient; ЗМІ; mass media; спілкування; intercourse; медіум; medium; аудиторія; audience; маніпуляція; manipulation; мовленнєва діяльність; operation of speech; повідомлення; communication